Ofte Stillede Spørgsmål

Skal jeg være oprettet som kunde for at kunne handle?

Nej. Som udgangspunkt handler og betaler man bare via gæstefunktion på siden. Men du kan godt vælge at oprette dig med din egen konto, så får du et overblik over dine handler, ønskelister med videre.

Du kan selvfølgelig til enhver tid få slettet din konto og alle oplysninger.

 

Fragtpriser

Hvad koster det i fragt?

Pakker, der vejer under 20 kg, sender vi med GLS. Det koster fra 62,50 kr. til 111,25 kr. alt efter vægt, og om det er til Pakkeshop, til privat omdeling (direkte til din adresse) eller til en virksomhed. For pakker til Pakkeshop: Systemet foreslår det udleveringssted, der ligger tættest på din adresse, men du kan selv ændre det. Du modtager en mail og en sms med oplysninger om, hvor du kan afhente pakken. For pakker til Privat Omdeling: Skriv gerne, hvor GLS må stille pakken, hvis ikke du er hjemme. Der er nogle varer, vi ikke kan sende med pakkepost på grund af størrelse eller varens beskaffenhed. Når du har lagt varer i kurven, kan du altid gå ind og se fragtprisen under Se Kurv (tryk på kurv-ikonet i øverste højre hjørne). Priserne er til brofaste forbindelser i Danmark og inklusiv moms. Gods, der vejer 20 kg eller mere, sender vi med DSV. Vejledende fragtpriser på gods der vejer over 20 kg:
Kvartpalle (op til 100 kg) 212,50 kr.
Halvpalle (op til 500 kg) 343,75 kr.
Europalle (op til 1000 kg) 625 kr.
Det har dog også her betydning, hvor meget varerne fylder. Selv om en drejeskive ikke vejer mere end 65 kilo, så kan den ikke være på en kvartpalle. For paller der leveres med vognmand (over 20 kg): Skriv gerne i kommentarfeltet for din bestilling, om vognmanden må stille forsendelsen på din adresse, hvis ikke der er nogen hjemme. Man kan selvfølgelig altid hente sine varer hos Silica Nordic og undgå betaling for fragt. Bestil gerne via webshoppen og sæt hak i feltet Afhentning hos Silica.
Hvilke betalingskort kan jeg betale med?

Vi tager VISA/Dankort, VISA og Mastercard. Vi tager pt. ikke MobilePay.

 

Kan vi betale via EAN, når vi handler som institution?

Ja. Der er mulighed for at betale direkte på nettet med EAN, I skal blot vælge denne betalingsmulighed, når I når til betalingen.

 

Kan man afhente sine varer?

Ja. Du kan afhente dine varer i vores butik og lager i Gundsømagle.

Her er en rutevejledning via Google Maps.

 

Hvorfor er der nogle glasurer, der ikke egner sig til kontakt med fødevarer?

Det er fordi, disse glasurer ikke er syrefaste. At en glasur ikke er syrefast betyder, at der kan ske afsmitning fra glasuren til fødevarerne, hvis man putter meget syreholdige fødevarer i sit færdige leremne: Hvis man for eksempel har cola eller ymer i en kop eller skål, der er glaseret med en ikke-syrefast glasur, så kan der måske ske afsmitning fra glasuren til fødevarerne.

 

Afholder I kurser i keramik?

Vi afholder ikke selv kurser i keramik. Men vi har et stort netværk inden for branchen og henviser gerne til dygtige undervisere, der kører kurser i alt inden for keramik. Vi har forbindelse til rutinerede keramikere, der har kursushold for både begyndere og øvede. Vi kender også undervisere, der har speciale i at dreje, i at lave skulpturer og i raku.

 

Har I et katalog?

Vi er en nystartet virksomhed og har ikke et trykt katalog endnu. Vi har planer om at få lavet et engang i fremtiden. Indtil videre må du nøjes med at kigge løs på vores hjemmeside.

 

Reparerer I også keramikovne, der ikke er fra Nabertherm?

Ja. Vi har en dygtig ovnreparatør, der har mange års erfaring med alverdens forskellige keramikovnsmærker. Vi kan skaffe varmeelementer, temperaturfølere og andre reservedele til de fleste topovne og kammerovne.

 

Sælger I også brugt udstyr og grej?

Vi sælger som udgangspunkt ikke brugt udstyr. Dog har vi indimellem enkelte produkter, der er lettere brugt, til salg. Har du noget brugt udstyr, du gerne vil sælge, er du altid velkommen til at sende os et opslag, som vi meget gerne hænger op på vores opslagstavle.

 

Er der nogle ler- eller glasurtyper, man skal være opmærksom på, hvis man har allergi?

Personer, der lider af svær allergi, bør være forsigtig med at arbejde med sort-, brun- og rødler, da disse typisk indeholder mangan, som mange allergikere reagerer på. Reaktionen er typisk rødt, kløende udslæt på huden. Glasurerne består af mange forskellige stoffer, og lider man af allergi, anbefaler vi, at man ved glasering anvender handsker, for at undgå hudkontakt med glasurerne.

Vi anbefaler altid at bruge en støvmaske i alle processer i den keramiske fremstilling, når noget støver.

 

Hvad skal jeg gøre for at passe på mit helbred, når jeg arbejder med keramisk fremstillig?

Vi anbefaler, at man holder sit keramikværksted rent, og det gør man bedst med vådrengøring. Støvsugeren bør være udstyret med HEPA-filter, der filtrerer de helt små, usunde støvpartiker fra. Støvsugere uden HEPA-filter sender disse partikler ud i lokalet igen, når man gør rent. Sørg for en god, jævnlig udluftning, gerne med elektrisk ventilation. Vi anbefaler i øvrigt en støvmaske P3 ved alle processer, hvor det støver. Ligeledes er det en god idé at anvende handsker under glasering, for at undgå hudkontakt og deraf allergiske reaktioner.